Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koor “De Kerststerren”

22 december 2019 @ 14:30 - 17:00

€10

Tussen kunst en kitsch met De Kerststerren in de Ioannis Teatertsjerke

Jildou Talman, dirigente van Kerstkoor De Kerststerren is duidelijk: Het onbeschaamde sentiment van kerst, de oprechte kitscherigheid; het hoort er allemaal bij. Van de Amerikaanse “kerstkrakertophits” tot oude Engelse carols. Het repertoire van De Kerststerren is dan ook bijzonder uitgebreid en divers. Het Kerstkoor heeft een meerstemmig a capella repertoire. Er is inmiddels een basisrepertoire van meer dan 100 kerstliederen en ieder jaar worden daar nog nieuwe nummers aan toegevoegd. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn en Frans. Veelal zijn het eigen arrangementen van dirigente Talman.
Kerstkoor De Kerststerren bestaat al sinds 1995 en heeft rond de 25 koorleden. Jaarlijks komen De Kerststerren vanaf september bijeen. Uit de lange lijst wordt dan weer een keus gemaakt en wordt een uitgebreid drie- en vierstemmig a capella gezongen repertoire ingestudeerd.

Het Kerstkoor uit Leeuwarden treedt in de maand december veelvuldig op tijdens kerstmarkten in
Nederland en ook in Duitsland, in kerken, in kroegen, in theaters en op straat. Bijzonder is dat de opbrengst van de optredens bestemd is voor goede doelen.

In verband met nog een tweede optreden van De Kerststerren deze dag, begint het concert in Wier om 14:30 uur en niet, zoals gebruikelijk, om 15:00 uur.

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Gegevens

Datum:
22 december 2019
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€10

Locatie

Ioannis Theatertsjerke,
Lautawei 3a,
Wier, Frieslân Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0518 471123
Tsjerke Wier