Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Voorlopige aankondiging ivm corona: “ Jukejoint theater Wier”elke 1e donderdag van de maand

maart 17 @ 08:00 - 17:00

Het “ Jukejoint theater Wier” houdt elke 1e donderdag van de maand in de theater tsjerke van Wier een Jam sessie avond. De 1e sessie start op 7 mei om 19:30 en duurt tot 22:00. De begeleidingsband voor de jamsessie is Bluesband B-ware. Drumstel, basgitaar, piano, zanginstallatie, versterking voor een bas en/of een elektrische gitaar zijn aanwezig. De akoestiek en de sfeer in het Jukejoint theater is van uitstekende kwaliteit.

Begeleidingsband B-ware;

De Jukejoints ook wel Barrelhouse genoemd, was een informele gelegenheid, waar de drank rechtstreeks vanuit barrels (vaten) in de glazen werd getapt. Deze houten hutten ontstonden in de delta’s van de Mississippi en waren vooral in de periode eind 1900, begin 20e eeuw drukbezochte vermaakcentra. Oorspronkelijk waren de jukejoints vooral opgezet door Afro-Amerikanen. In deze tenten vonden de plantage-arbeiders na een week van hard werken een plaats om zicht te ontspannen en elkaar te ontmoeten. In een jukejoint werden muziek, dans, eten en drank aangeboden. Jukejoints onstonden vaak op kruispunten (crosssroads) of aan de rand van plaatsen. Veel bekende blues en boogiewoogie artiesten zijn in dergelijke etablissementen begonnen of hebben daar gespeeld. Enkele bekende namen zijn Robert Johnson, Son house, Charley Patton, Memphis Slim.

Memphis slim boogiewoogie pianist

traditionele jukejoint

Het Jukejoint theater Wier wil via de jamsessie avonden mensen bij elkaar brengen om samen muziek te maken en muziek te laten ontstaan. De gedachte “ Improvement by Improvisation” ( verbetering door improvisatie) geeft een boost aan je kunnen. Iedereen is welkom en kan komen spelen in het “Jukejoint theater”. Jam je vaak alleen met youtube backing tracks, zit je te pingelen met je gitaar op zolder, wil je zingen met een band ipv alleen onder de douche, wil je met andere muzikanten spelen, beginnende bandjes die podiumervaring willen opdoen, ervaren muzikanten, heb je geen tijd voor een band of verplichtingen maar je wilt toch af en toe spelen… neem je instrument of stem mee en kom dan op de 1e donderdagavond van de maand naar Wier en Jam mee in het Jukejointtheater van Wier. De entree is gratis, maar er mag een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor de organisatie en voor het gebruik van gas en licht. Its all about Blues you can use, and Blues you can choose !

 

Entree Jukejoint Wier

Gegevens

Datum:
maart 17
Tijd:
08:00 - 17:00
Tsjerke Wier