Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bildts Frôlyskoar

mei 8 @ 15:00 - 17:30

€10

Bildts Frôlyskoar o.l.v. Tseard Nauta.

Op 8 mei 2022 treedt het Bildts Frôlyskoor op  in de ioannistheaterstsjerke. Voortgekomen uit het veel kleinere koor van Vrouwen van nu groeide het koor onder de inspirerende leiding van Tseard Nauta uit tot een koor van dertig enthousiaste zangeressen.

Tseard heeft een gevarieerd programma samengesteld met bekende en minder bekende liedjes. U kunt luisteren naar Nederlandse, Friese en Bildtse liedjes, maar ook Duitse, Engelse, Kroatische en zelfs Zuid-Afrikaanse nummers schuwen de dames niet. Tseard bespeelt veel instrumenten. Hij begeleidt vandaag het koor op zijn  piano.

U wilt een greep uit het repertoire?

U zult genieten van het prachtig gezongen lied Dona, dona, dona, bekend geworden door o.a. Joan Baez. Het lied gaat over een kalf dat naar de slachtbank geleid wordt en over een zwaluw die vrij is en vliegt boven het koren. ‘Waarom ben jij geen zwaluw?’, vraagt de boer aan het klagende kalf. Als je voor ‘kalf’ het woordje ‘Jood’ invult, of ‘verdrukte’, krijgt het lied een diepere betekenis.
En luister naar de prachtige vertolking van It wite wiif, op muziek gezet door Nanne Kalma en met een tekst van de Bildtse dichter Sybe Krol.  Lit it wite wiif mar strune oer de dunen.

Nicole won er in 1982 het Songfestival mee: Ein bisschen Friede.

Een beetje vrede, een beetje liefde
Voor onze wereld waarop wij wonen
Een beetje vrede, een beetje vreugde
Erover dromen dat doe ik al.

Het thema is volkomen actueel; De Bildtse frôly zingen de Schlager in het Duits: Singt mit mir ein kleines Lied, das die Welt im Frieden lebt.

Deze en nog veel meer mooie songs wil het Bildts Frôlyskoor graag aan u laten horen. Wilt u een mooie zondagmiddag? Kom dan op 8 mei naar het kerkje van Wier.

  • De deur is open om 14.30 uur.
  • Het concert begint om 15.00 uur.
  • De entree bedraagt € 10.
  • Reserveren: sevenster@hetnet
  • 0518-471123/06-85339604.

 

 

 

Gegevens

Datum:
mei 8
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€10

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân 9043VP Nederland
Telefoon:
0518471123
Site:
https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/
Tsjerke Wier