Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Friersk: Friese en Ierse liederen

september 22 @ 15:00 - 17:00

€15

Friersk:  Friese en Ierse liederen met Chris Kalsbeek en Geert Veldstra.

Priuw de sfear fan Ierske kusten en Fryske greiden. “Friersk” hjit de nije groep fan Chris Kalsbeek. Se bringe Fryske poëzije en Ierske melodijen bij elkoar en meitsje dêr op orzjinele wize in bysûnder muzikaal gehiel fan.

Hoe komen Bob Dylan, Pachelbel, Ierse jigs & reels en Friese dichtwerken op eenlogische wijze samen? Dat is de magie van de harp en de hobo, oftewel Friersk.

Friersk. Twee gedreven en enthousiaste muzikanten die met hun sprankelend folkgeluid een eigen plaats innemen in de Ierse én Friese folkmuziek in Nederland. Muziek van Bach, Pachelbell of het thema van de Pink Panther wordt op geraffineerde wijze verweven in ontroerende ballades en onstuimige reels & jigs uit de rijke geschiedenis van de Keltische traditie. Ontdek de charme van de hobo en de betoverende klanken van de Keltische harp in combinatie met krachtige zang en bijzondere Friese & Engelse teksten en sterke verhalen.

Het programma is op maat gemaakt voor de kleinere podia. Doordat beide mannen verschillende instrumenten bespelen ontstaat een luisterrijk en geraffineerd geheel.

 

Friersk is:
Chris Kalsbeek: zang,  gitaren, bouzouki en Keltische harp.

Geert Veldstra: (alt) hobo, mondharmonica, trekzak en zang

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Gegevens

Datum:
september 22
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân 9043VP Nederland
Telefoon
0518471123
Bekijk de site van Locatie