Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inez Timmer en Tseard Nauta: Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber

mei 2 @ 15:00 - 17:00

Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber
In het kader van 75 jaar vrijheid maakte Inez Timmer samen met Tseard Nauta en Eppie Dam deze bewogen Fries-Nederlandse literaire/muzikale voorstelling. Op indringende wijze wordt het verhaal van schrijfster Ilse Weber tot leven gebracht. Deze Joodse vrouw van Duits-Tsjechische afkomst schreef kinderboeken, hoorspelen en prachtige gedichten. Haar teksten en de aangrijpende beelden uit concentratiekamp Theresienstadt zijn de basis van dit theaterstuk. Door de kracht van Weber’s werk beleeft men het dagelijks leven in Theresienstadt zo intens, dat men de waanzin van oorlog, vervolging en vernietiging mee beleeft. In de propagandafilm “Theresienstadt: Der Führer schenkt den Juden eine Stadt”, verfraaiden de nazi‘s het kamp met cafés en winkels om het geheel het aanzien te geven van een plezierige leefomgeving. De gruwelijke werkelijkheid werd zo omgetoverd tot een mooi plaatje.

In deze voorstelling wordt een link gelegd tussen de manier waarop de nazi’s propaganda bedreven en het fakenews en de grote invloed van sociale media van tegenwoordig.

Actrice, zangeres en theatermaakster Inez Timmer trad op in meer dan 30 internationale musicals en speelt tegenwoordig in diverse theatervoorstellingen. Bij de ouderen is zij bekend als frontvrouw van de Friese folkgroep Irolt.

Multi-instrumentalist Tseard Nauta draagt een aantal composities bij aan deze voorstelling.

Zijn soloprogramma Rijk en Beroemd bracht hij meer dan 50 keer in heel Nederland op de planken. Daarnaast is hij arrangeur, componist en zanger en medeoprichter van het bekende klezmer-orkest Di Gojim.

Dichter en schrijver Eppie Dam leverde op de achtergrond een grote bijdrage aan de theaterproductie. De winnaar van de Gysbert Japicxpriis zorgde voor een prachtige, gevoelige Friese vertaling van een aantal gedichten en liedteksten van Ilse Weber.

Samen realiseerde het trio met hun zang-, acteer- en literaire kwaliteiten een prachtige voorstelling. De les die wij leren van deze indrukwekkende voorstelling, is dat het belangrijk is om nooit te vergeten.

 

Inez Timmer en Tseard Nauta

Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber

Zondag 2 mei 2021 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 15,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Gegevens

Datum:
mei 2
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân
Telefoon:
0518471123
Tsjerke Wier