Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstkoor Sjonge Jonge

11 december 2022 @ 15:00 - 17:00

€15

Kerst?
Vocal group “Sjonge Jonge” uit Grou is er dol op!

Daarom brengt het koor op zondagmiddag 11 december graag wat kerstsfeer in de teatertsjerke van Wier met een fijne mix van prachtige christmas songs van vroeger en nu, aangevuld met passende liedjes uit haar pop- en musicalrepertoire. Denk aan ‘Have yourself a merry little christmas’ en “Walking in the air”, maar ook aan het mooie “Door de wind”, “I won’t give up” en zelfs “Flappie” van Youp van ’t Hek!

Vocal group Sjonge Jonge is opgericht in Grou in 1999 en bestaat uit 19 vrouwen en mannen. De koorleden zingen soms a capella, maar laten zich meestal begeleiden door hun pianist. Sjonge Jonge staat al vele jaren onder leiding van topdirigent Akke Bosma uit Sneek, een kei in haar vak. Ze weet er altijd nog net wat meer uit te halen dan erin zit. De Grouster regisseur Alinda Talsma (tevens koorlid) zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie.

De vocal group doet af en toe mee aan een festival en valt -soms tot haar eigen verbazing- regelmatig in de prijzen. Zo werd Sjonge Jonge in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Die laatste keer schreef de jury: “Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”.

Een heel mooie opsteker, maar toch vinden de ‘Sjongers’ een ‘gewoon’ optreden voor publiek het allerleukst! Het koor hoopt dan ook dat het publiek op 11 december met een glimlach op het gezicht en net wat meer kerstgevoel naar huis gaat.

reserveren: Simy Sevenster  s.sevenster@hetnet.nl of op 0518471123

Gegevens

Datum:
11 december 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân 9043VP Nederland
Telefoon:
0518471123
Bekijk de site van Locatie