Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samoosara & Friends, o.a. Jiddische muziek

september 18 @ 15:00 - 17:00

€15

  Een optreden van Samoosara betekent een muzikale ontdekkingsreis door de Jiddische en Joodse cultuur. Met af en toe een theatraal uitstapje en een flinke dosis humor. 

Wie

Samoosara bestaat uit: Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en zang) en Anje de Jong (viool en zang). De muzikanten uit Broek, Lippenhuizen en Hemrik spelen nu acht jaar samen.

Mazzeltof

Met het nieuwe programma Mazzeltof (geluk, of ook wel het goede dat je toevalt) vertolkt de groep ‘de lach met de traan’. Tijdens het circa anderhalf uur durende optreden volgen Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen, gedichten en witzen (grappen) elkaar op. In de samenstelling accordeon, dwarsfluit en viool krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. De muziek raakt je ziel. Samoosara brengt de Jiddische cultuur op levendige wijze, met af en toe een theatraal uitstapje, maar blijft trouw aan haar Friese roots. Het trio nodigt ook het publiek uit mee te zingen.

 Springlevend

Samoosara is springlevend. De muzikanten treden veel op in kerkdiensten en culturele centra in Fryslân (en af en toe daarbuiten), stond op festivals als Peije dei en Tsjoch en was een aantal keren te gast bij Omrop Fryslân (Noardewyn Live, Op & Ut, Radio Froskepôle). De playlist van Samoosara is gevarieerd; van religieus tot dansmuziek. ‘We zingen in het Hebreeuws en Jiddisch, maar ook in het Fries om dichter bij de inhoud van de tekst te raken’, vertelt Anje de Jong.

Het trio staat zo’n 25 keer per jaar op de bühne en kiest uit een repertoire van 50 nummers.

Samoosara | Jiddisch muziekgezelschap

 Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
 Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Gegevens

Datum:
september 18
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân 9043VP Nederland
Telefoon:
0518471123
Site:
https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/
Tsjerke Wier