Laden Evenementen

« Alle Evenementen

dubbelvoorstelling: Albert Meyer met “Plakjes” en “Volg mij” van Ruth Elings

april 28 @ 15:00 - 17:00

€15

Voor de pauze:

Albert Meijer (Harlingen, 1986) maakt cabaret en liedjes. Dat deed hij voorheen als onderdeel van het kleinkunstduo Het Verdriet van Drenthe, met Tim Meijerink. Met hun liedje ‘Bliep Bliep’ wonnen ze het COC Songfestival. Maar het noodlot sloeg toe toen Tim begin 2023 overleed.

Sindsdien is rouw een belangrijk thema in Albert’s solo-werk geworden. Zijn voorstelling Plakjes gaat over omgaan met dood en verlies, het absurdisme van de situaties waar je in terecht komt als je een uitvaart organiseert, een kist uitzoekt, of de as van een overleden vriend op moet halen. Hoe moet dat nou eigenlijk, rouwen?
In Plakjes wil Albert laten zien dat rouw er voor iedereen anders uit ziet. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als jouw manier van rouwen niet voldoet aan het idee dat je van tevoren over rouwen had. En ook al is het onderwerp van Plakjes zwaar, Albert probeert ook de grappige en liefdevolle kanten van rouw te belichten.

 Na de Pauze:

In ‘Volg mij’ neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden. In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt.

Inmiddels is Ruth erachter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld. En hoewel niet iedereen is opgegroeid in de kerk, zijn er heel veel mensen die verandering toch een beetje eng vinden. Kijk maar naar de volharding waarmee tradities in stand worden gehouden. In ‘Volg mij’ helpt Ruth je met het zetten van je eerste stapjes om van verandering een iets minder eng woord te maken.

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium. Met haar voorstelling TOBBEN speelde ze inmiddels in meer dan 30 theaters door het hele land. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel.  In 2023 won Ruth het Utrechts Kleinkunst Festival.

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

zie:Albert Meijer – Plakjes (try-out) – YouTube
Ruth Elings – YouTube

 

Gegevens

Datum:
april 28
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15

Locatie

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
Wier, Frieslân 9043VP Nederland
Telefoon
0518471123
Bekijk de site van Locatie