Muorre fan Glorie 2021

Corona heeft ook het eerste halfjaar alle activiteiten geblokkeerd.

17 febr. was de trouwdag van Geale Sevenster en Rodolfo ..

Op 12 september kwamen Vertellers in Fryslân (ViF) en hun recente project ‘Herberg De Wolf’.

In deze verhalenvoorstelling staan wolvenverhalen centraal. Een actueel thema, zegt ViF, nu de wolf aan een opmars in Fryslân bezig lijkt te zijn. Het mythische dier spreekt sterk tot de verbeelding en speelt al sinds mensenheugenis een belangrijk rol in sagen, fabels en legenden.


26 september David Vos met Nettie Krul als muzikaal begeleidster (Zij vervingen Arno vd Heijden)

David zingt en vertelt aangrijpend en hartstochtelijk over alles wat allang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden.

  Aangrijpende stukken uit het bezielde en bezielende poëtische oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom, Lieven Tavernier, Jacky de Vries, Bertold Brecht en natuurlijk Jacques Brel.
Meeslepend begeleid door pianiste Nettie Krull.


10 oktober Folkband Joint String Friends ( zij vervingen het programma “Tusken lân en wetter”)

Een mooie muziekmiddag met de formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie), Sèbastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Sicko Hoogterp (gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, bodhran, percussie, zang).


31 oktober 2021 Just Us

Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt chansonnier Justus Werle Nederlandse, Engelse en Franse ballads en chansons. Hans heeft zijn sporen verdiend op alle toetsen: piano,(Hammond)orgel en keyboards. Met klassiekers van Ramses Shaffy en Liesbeth List, Beatles, Frank Sinatra, Jacques Brel, Wim Sonneveld, Elton John, Herman van Veen, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Leonard Cohen, Frans Halsema, Boudewijn de Groot, Bob Dylan etc


7 november 2021 Mus

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië.


21 nov 2021 Sa kin t ek

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelde covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft!


12 dec. 2021 Manito en Monica

 Op zondag 12 december werd een Spaans kerstconcert gehouden in de Ioannis theaterkerk, Lautawei 3a te Wier.
Uitvoerenden zijn de uit Barcelona afkomstige zangeres Monica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito. Deze middag komen ze met de voorstelling concierto navideño op de planken. Dit is een verfijnd concertprogramma van Spaanse kerstliederen uitgevoerd in een flamenco arrangement en nummers die passen in deze tijd van het jaar.

Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel.  Het vingervlugge spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven.   Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’


Op zondag 19 december stond “Kerstengelinez” van Inez Timmer gepland. De corona maatregels van de overheid maakten dit onmogelijk. Ik plaats hier toch nog even de promofoto,

Tsjerke Wier